Био Брашно от Зелени Банани 350 гр. – Govinda Natur
Много широко разпространени като основна храна, особено в Южна Америка, Азия и Африка. Зелените банани се сушат и след това се редуцират до брашно. Брашното от зелени банани няма бананов вкус. Когато не са зрели плодовете не са сладки и нямат типичния вкус. По-богати на нишесте от обикновените банани.
Начин на употреба: За сладкиши 30% от брашното в рецептата заменете с бананово брашно. Замествайте 1: 1 с брашно за ястия като палачинки, грис или каша. За сгъстяване на сосове, супи и шейкове.
Рецепта за Вегански палачинки: 200 гр. бананово брашно, 2 чаени лъжички бакпулвер, 150 мл ябълков сок, 150 мл растително мляко, 1 щипка сол, 2 ч.л. кокосов сироп от цветя, 1 – 3 супени лъжици минерална вода (газирана).
Смесете брашното и бакпулвер в купа, добавете останалите съставки и разбъркайте. Минералната вода за особено хлабаво тесто.
Хранителни стойности | за 100g |
Енергийна стойност | 1548 kJ/ 370 kcal |
Мазнини | 0,2g |
– от които наситени мастни киселини | 0,2g |
Въглехидрати | 88,7g |
– от които захари | <0,1g |
Белтъци | 29,3g |
Сол** | 0,13g |
Влакнини | 3,3g |
Калий | 608mg (30,4%***) |
** Съдържанието на сол се дължи изключително на естествено съдържащ се натрий.
*** РКП-Референтни количества за дневен прием на средностатистически възрастен (8400 kJ/2000 kcal).
Съхранение: На сухо и хладно място.
Био Брашно от Зелени Банани 350 гр. – Govinda Natur
Състав: 100% брашно от зелен банан* .
*от контролирано био производство. Може да съдържа следи от ЯДКИ, ЛУПИНА и СУСАМ
Напишете първия отзив “Био Брашно от Зелени Банани 350 гр.”. Вашето мнение е важно за нас!