Био Кокосово Брашно 350 гр. – Govinda Natur
Направено от пулпата на прясно обработени кокосови орехи. Кокосовото брашно има по-малко калории от други брашна, то е без глутен и лактоза и е богато на фибри (повече от 38%). Неговата употреба се препоръчва не само защото има превъзходен и фин вкус на кокосов орех, но преди всичко защото то не съдържа глутен и защото е богато на фибри.
С кокосово брашно може да се замести до 25% от пшеничното брашно в рецептите. По този начин сладкишите стават по-богати на фибри. И съдържанието на белтъчини също се увеличава, защото кокосовото брашно съдържа почти 18% белтък. Захарта във Вашите рецепти може да се намали, тъй като кокосовото брашно е естествено сладко. Използвайте го като добавка в шейкове и напитки, десерти и зърнени закуски. Всички дресинги и супи могат да се сгъстят с кокосово брашно, без да има нужда от добавяне на сметана. Рецепти в които се използва сметана за овкусяване, може да се замени с 1 ч.л. кокосово брашно.
Хранителни стойности | за 100g |
Енергийна стойност | 1459 kJ/352 kcal |
Мазнини | 12,2g |
– от които наситени мастни киселини | 11,5g |
Въглехидрати | 21,8g |
– от които захари | 17,8g |
Белтъци | 17,9g |
Сол* | 0,2g |
Влакнини | 41,7g |
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се натрий.
Съхранение: На сухо и хладно място.
Напишете първия отзив “Био Кокосово Брашно 350 гр.”. Вашето мнение е важно за нас!