Брашно от Нахут Без Глутен 1 кг. – Doves Farm
Понякога брашното от нахут се нарича Бесан или Грам брашно. Това фино жълто брашно може се използва за тесто за палачинки, сосове и като заместител на вегетариански яйца. Брашното от нахут е доста разпространено в индийската кухня. Брашното от нахут съдържа висок процент въглехидрати, по-високо съдържание на влакна в сравнение с другите брашна, естествено без глутен и по-висок процент протеини, отколкото другите брашна.
Chana dal се получава чрез премахване на външния слой от черния нахут и след това разделяне на ядрото. Макар че машини могат да направят това, може да се направи и у дома, като се накисне нахута и се отстраняват люспите с триене. В Карнатака той се нарича kadle bele. Могат да се използват и други сортове нахут, например, kabuli dal.
Като семеен бизнес Doves Farm смила брашна от органични и наследствени култури, както и редица естествено безглутенови брашна, откакто са основани. Те изработват бисквити от пълнозърнестото брашно и също така отново въведоха някои от изгубените древни зърна на Обединеното кралство обратно на почвите й. Днес ние продължаваме да бъдем водени от първоначалната си мисия да правим качествено органично брашно с внимание, а резултатът е гама от уникални, отличителни и надеждни брашна, които правят домашното печене радост.
Брашно от Нахут Без Глутен 1 кг. – Doves Farm
Съдържание: брашно от нахут (chana dal)
Хранителни стойности: за 100 гр.
- Калоричност 1512 kJ / 358 kcal
- Мазнини 4,90 g, от които наситени мастни киселини 0,60 g
- Въглехидрати 51,60 g, от които захари < 0,10 g
- Фибри 7,90 g
- Протеин 23,10 g
- Сол 0,03 g
Напишете първия отзив “Брашно от Нахут Без Глутен 1 кг.”. Вашето мнение е важно за нас!