Био Италиански Кори за Лазаня 250 гр. – Biona
Био италианските кори за лазаня с изключителен вкус и жизненост. Използване на 100% органичен грис от твърда пшеница и сушене при ниска температура. Не се изисква предварително приготвяне, просто се пече като част от ястие за лазаня за около 45 минути при 180 градуса по Целзи
Без предварително варене. Време за приготвяне: 40-45 мин. на 180°С.
Рецепта: Лазаня с печени зеленчуци (за 6 порции)
Необходими продукти: 2 малки патладжана нарязани на парчета по 1,5см; 2 глави червен лук нарязан; 2 червени чушки, отстранете семената и нарежете на ивици; 4 скилидки чесън, ситно нарязан; 5 с.л. зехтин; 450g тиквички нарязани; 1 опаковка лазаня; 50g вегетариански пармезан настърган; 125g сирене чедър настъргано.
За соса: 1 глава червен лук нарязан, 1 с.л. студено пресован зехтин, 1 с.л. сух босилек, 1 с.л. сух риган, 900ml доматен сос, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220°C/с вентилатор до 200°С/газ на степен 7. Смесете патладжаните, лука, чушките, тиквичките, чесъна, 5 с.л. зехтин и малко подправки според сезона в купа. Прехвърлете ги в голяма тава и печете за 30 мин. или докато омекнат.
2. Извадете изпечените зеленчуци от фурната. Намалете фурната до 200°С/с вентилатор до 180°С/газ 6. Подгответе доматения сос: задушете лука, зехтина и подправките в тиган до златисто кафяв цвят. Добавете доматения сос, подправките и гответе 5 минути. Отстранете от котлона. Смесете пармезана и чедъра и ги сложете отстрани.
Покрийте дъното на намаслена огнеупорна тава с вместимост 2,4л с тънък слой от соса. Поставете върху соса 4 кори лазаня. Наредете половината от зеленчуците, след това ⅓ от доматения сос и ½ от микса със сирената. Покрийте отново с 4 кори лазаня и останалите зеленчуци. Повторете още веднъж с 4 кори лазаня. Покрийте с останалия сос и поръсете останалия микс от сирена. Печете за 40 минути, до набъбване и златист цвят. Сервирайте с пресни листа салата.
Хранителни стойности | за 100g |
Енергия | 1491 352 kJ/ kcal |
Мазнини | 1,5g |
– от които наситени мастни киселини | 0,4g |
Въглехидрати | 72g |
– от които захари | 2,5g |
Белтъци | 11g |
Сол | 0g |
Влакнини | 2,9g |
Съхранение: На хладно и сухо място.
Напишете първия отзив “Био Италиански Кори за Лазаня 250 гр.”. Вашето мнение е важно за нас!