Био Брашно от Нахут – Dragon Superfoods
Опитай био брашно от нахут! Можеш съвсем смело да го използваш вместо добре познатото бяло брашно за направата на любимите ти сладки. Нахутеното брашно традиционно се използва в индийската кухня, а днес все повече навлиза и в нашата, заради разнообразните му приложения.
Нахутът е добър източник на протеини, необходими на организма за клетъчното възстановяване. Изобилието от витамин Е укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. Той съдържа и цинк, който подобрява функциите на имунната система и тимуса. В допълнение нахутът е полезен източник на изофлавони, които имат естрогеноподобен ефект и потискат образуването на тумори. Нахутът е отличен източник на протеини, фолиева киселина, както и на минерали като манган, желязо, мед и цинк.
Био брашно от Нахут е естествено безглутенов продукт, получен от био нахут. Ненатрапчивите вкус и аромат правят брашното подходящо за добавяне към различни миксове за печива, в безглутенови рецепти, като алтернатива на пшеничното брашно или за сгъстяване на супи и сосове.
Био Брашно от Нахут – Dragon Superfoods
Препоръчителна употреба: Използвайте в сладки и солени печива. Подходящо е за паниране и сгъстяване на сосове и супи. Често се добавя като заместител на яйцето във веган рецепти.
Съхранение: На сухо и прохладно място при стайна температура.
Напишете първия отзив “Био Брашно от Нахут”. Вашето мнение е важно за нас!